Početna stranica arrow Rezultati takmicenja arrow MAĐARSKA, SVETSKI SHOTOKAN KARATE ŠAMPIONAT 09.-10.10.2009.
 
Main Menu
Početna stranica
Treneri
Grupe
Turnir
Karate kamp
Najuspesnije takmicarke
Najuspesniji takmicari
Postanite clan kluba
Rezultati takmicenja
Kontakt
Galerija
Linkovi
Naše akcije
SPORTISTI MESECA
Statistics
Posetioci: 353451
Advertisement
Sponzori
Advertisement

MAĐARSKA, SVETSKI SHOTOKAN KARATE ŠAMPIONAT 09.-10.10.2009.

SVETSKI SHOTOKAN ŠAMPIONAT U KARATEU 

09.-11.OKTOBAR 2009. MAĐARSKA

MILOŠ JUNIORSKI ŠAMPION. 

Image

U  predivnom turističkom mestu Egeru u Mađarskoj, u vremenu od 09.-11. oktobra 2009. godine, održan je Svetski Šotokan Karate šampionat. 

Takmičari iz 42 zemlje , sa svih kontinenata, njih oko 1200, takmičili su se 3 dana u borbama i katama, pojedinačno i timski, a po pravilima dominantnog stila u svetu - šotokan.

U našoj zemlji to je primarni stil i u Pančevu se jedino vežba Šotokan.

Na šampionatu su nastupili takmičari iz svih svetskih federacija WKC, WKF, SKDUN, i pravo zadovoljstvo je bilo gledati prave majstore veličanstvenog karatea. 

Najuspešnije nacije su bile Rumunija, Azerbejdžan, Kongo, Engleska.

Iz Srbije je nastupilo 30 takmičara, a među njima našu zemlju je predstavljalo I četiri takmičara iz karate kluba "Mladost":  juniori Makitan Miloš, Radonić Branko, Markov Ivan  I kadetkinja Makitan Jelena.

Miloš, Branko I Ivan nastupali su u borbama pojedinačno i kao tim bili su članovi ekipe Srbija 1. Jelena Makitan je nastupila u kategoriji kata za kadetkinje sa crnim pojasom.

Svi takmičari iz Srbije (30) su imali uspešne nastupe, ali su ukupno osvojili samo jednu medalju.

MAKITAN MILOŠ  je u kategoriji juniora preko 70 kg. - osvojio zlatnu medalju i tako postao pobednik svetskog kupa. Bio je to veličanstven trenutak, dodele medalja, jer mu je zlatnu medalju uručio lično predsednik  Svetske federacije.

Miloš je u predelimnacijama, savladao takmičara Azejberdžana, rezultatom 2 : 0, efektnim mawashijem u glavu.

Potom se sastao sa takmičarem iz Rumunije i savladao ga sa 2 : 1.

Naredni je bio prošlogodišnji prvak Svetskog kupa, koji se održao u Francuskoj  iz Litvanije i u teškoj borbi Miloš ga je savladao rezultatom 2:1. U polufinalu je savladao, favorizovanog takmičara iz Mađarske, rezultatom 2 : 0. U finalu je pobedio atraktivnog takmičara iz Litvanije, jednim mavashijem u leđa i džako zukijem u glavu rezultatom 2:1.

 

Miloš je radio nadahnuto, ne dozvoljavajući svojim protivnicima ni jednog trenutka, mogućnost da reše meč u svoju korist.

Ovo je kruna njegovog 10 - godišnjeg uspešnog rada kao omladinca, jer naredne godine dobija mogućnost da nastupi u seniorskoj konkurenciji.

Makitan Jelena je u konkurenciji 49 takmičarski iz celog sveta osvojila 9. mesto

Markov Ivan i Radonić Branko su u veoma dobrim mečevima, bez nedostatka sportske sreće  izgubili od tamičara iz Ukraine, ali su dokazali da su sposobni da nastupe na velikom takmičenjima.

U timskim mečevima, preumorni od pojedinačnih nastupa takmičari ekipe Srbija izgubili su od ekipe Litvanije rezultatom 2:0.

Ovo je samo još jedan dokaz da naši takmičari mogu uspešno da nastupe na velikim takmičenjima i da se ravnopravno nose sa svim protivnicima. 

Ekipu je predvodio trener Makitan Tihomir. Ovo je bila izuzetna prilika da se razmene iskustva sa poznatim stručnjacima i trenerima iz celog sveta I da se izvuku pozitivna iskustva za rad sa takmičarima u klubu.

Image

 
< Prethodno   Sledeće >

© 2018 www.karate-klub-mladost.org.rs
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.